Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Burma - PROGRAMOK

Irodánk helyismeretének és válogatott partnereinek köszönhetően
- tetszőleges időpontban
- tetszőleges sűrűséggel
- tetszőleges szállásokon
- tetszőleges ellátással
szervez testreszabott utakat, akár 1 főtől, helyi idegenvezetéssel (angol nyelven)!
 
Prospektusunk letöltése
 
 

Aktuális, Burmát érintő magyar idegenvezetős, csoportos utunk

BURMA KÖRUTAZÁS: STÍLUS ÉS MINŐSÉG (2018. november 4.-november 15.)


»KÖRUTAZÁSOK BURMÁBAN
»KIRÁNDULÁSOK YANGONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK BAGANBAN ÉS KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK MANDALAYBEN ÉS KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK AZ INLE-TÓ VIDÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK NYUGAT-BURMÁBAN


KÖRUTAZÁSOK BURMÁBAN

BURMA GYÖNGYSZEMEI (9 NAP/8 ÉJ)

1. nap: Yangon Érkezés Yangonba. Transzfer a hotelba, pihenés. Délutáni városnézés: Nemzeti Múzeum, Kyaukhtatgyi-pagoda, Shwedagon Paya. 
2. nap: Yangon –Heho–Inle-tó Reggeli után repülés Hehóba, s utazás Nyaung Shwébe. Hajókirándulás az Inle-tó vizén (intha halászfalvak, úszó kertek és -piacok, szövőműhely, Phaung Daw U-pagoda, „ugró macskák kolostora”).
3. nap: Inle-tó–In Dein–Heho–Yangon Hajózás In Dein falvába: séta a falu körül, Alaung Sitthou ősi sztúpái. Transzfer Hehóba, repülés Mandalaybe.
4. nap: Mandalay – Amarapura – Ava – Sagaing Kirándulás Burma ősi fővárosaiba: Amarapura (Mahagandaya Kyaung, U Bein hídja, selyemkészítők), lovaskocsikázás Avában (Bagaya-kolostor, Királyi Palota), Sagaing (Sagaing-hegy).
5. nap: Mandalay–Mingun Hajókirándulás az Irrawaddy-folyón Mingunba (Mingun pagoda, Mingun harang) Utazás Mandalaybe (Kuthodaw pagoda, Shwenandaw pagoda, Kyauktawgyi pagoda, Mandalay-hegy).
6. nap: Mandalay–Bagan Repülés Baganba. Egész napos kalandozás Bagan pagodái között.
7. nap: Bagan – Popa-hegy Kirándulás a burmai szellemek birodalmába, a Popa-hegyre, délután további templomlátogatások és naplemente a bagani templomerdőben.
8. nap: Bagan Egész napos kalandozás Bagan pagodái között.
9. nap: Bagan – Yangon /Ngapali Repülés Yangonba, vagy a tengerpartra (4 éj)
10-12. nap: Ngapali Pihenés a választott tengerparti szállodában.
13. nap Ngapali – Yangon Repülés Yangonba

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK YANGONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS YANGONBAN

A városnézés során a burmai főváros legnevesebb buddhista emlékeit ejtik útba: a Shwedagon-pagodát, a Sule-pagodát, valamint a Kyaukhtatkyi-t, vagyis a Fekvő Buddhát és a Nemzeti Múzeumot. A Shwedagon 360 fokban.

Program ára

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS DALABA ÉS TWANTÉBA

A Yangon-folyó egyik menetrendszerű hajóján kompozás Dalába, ahol riksás felfedezés folytatódik: halászpiac és teaházak, majd visszatérés Yangonba, ahonnan autós utazás Twante falucskájába, a fazekas manufaktúráiról híres település. Visszaúton a Shwesandaw-pagodánál is megáll az autónk egy tartalmas nézelődésre.

Program ára

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS BAGOBA

A monok egykori királyvárosába tett utazás során a következő történelmi és vallási épületeket tekinthetik meg: Shwemawdaw-pagoda, Shwetlyaung (Fekvő Buddha) valamint a Kyaik Pun-pagoda. 

Program ára

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A MOYINGYI VADREZERVÁTUMBA

Burma körülbelül 60 ezer vízimadárfajnak ad otthont. A természet kedvelői paradicsomi gazdagságú környezetben találhatják magukat egy napon át. A terület fölkeresését főként december és március között javasoljuk és érdemes Bago-val kombinálva inkább 2 napos (ott alvós) programmá tenni.

Program ára

Vissza a tetejére

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS THANLYINBA

A félnapos kirándulás során elutaznak az egykori Rakhine kikötővároshoz, majd áthajóznak a közeli Kyaktan Ye Le-pagoda szigetére, ahol megtekintik a híres Hanlyin piacot és a Kyaik Khuak-pagodát.

Program ára

FÉLNAPOS VÁROSNÉZÉS YANGONBAN

A városnézés során a burmai főváros leghíresebb buddhista emlékeit ejtik útba: a Shwedagon-pagodát, a Sule-pagodát, valamint a Kyaukhtatkyi-t, vagyis a Fekvő Buddhát. Kyaukhtatkyi 360 fokban.

Program ára

KIRÁNDULÁS AZ ARANYSZIKÁHOZ (2 NAP/1 ÉJ)

Reggel elutazás a Mottama-öbölbe, a hajdani mon királyság területére. Útjuk a monok egykori fővárosán, Bagón vezet át. Érintett látnivalók: Kanbawzathadi Palota és Múzeum, Shwemawdaw-pagoda, Hintha Gon-pagoda, Shwethalyaung Buddha, Maha Kalyani Sima - a szerzettessé avatás terme -, Mahayedi-pagoda, Shwegugale-pagoda, Kyaik Pun-pagoda. Városnézés után továbbutazás Kyaikthiyóba. Szállás Kyaikthiyóban. Reggeli után kirándulás Burma egyik legszentebb helyére, az Aranysziklához, mely Kyaikthiyo hegyének egyik fokán egyensúlyoz a dzsungel felett. Az Aranyszikla 360 fokban.

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK BAGANBAN ÉS KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A BAGANI TEMPLOMERDŐBEN

Az egykor 13 ezer templomnak otthont adó Bagan királyság hajdani központjában jó néhány híres templomkolosszust útba ejtenek, mint pl. a Shwezigon-, Htilominlo-, Mingalazedi- vagy Dhammayangyi-pagodákat, de számos más izgalmas épületegyüttes látványa is elkápráztat a kirándulás során. Bagan 360 fokban.

Program ára

HŐLÉGBALLONNAL A BAGANI ROMTERÜLET FELETT

A felkelő nap aranysárgán ragyogó fényében emelkedhetnek fel az amúgy is lélegzetelállító látványt nyújtó ősi terület fölé. A páratlan kaland így nem csak a legismertebb, legjelentősebb vallási épületek titkaiba enged bepillantást, de az emberi léptékkel óriásinak számító építészeti teljesítmény szinte egészére rálátást enged. Landolás után pezsgős koccintás.

Program ára

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS A POPA-HEGYRE

A kirándulás a burmai szellemek, a natok főhadiszállására viszi el az utazókat. A Popa-hegy Bagantól 48 km-re délkeletre, a tengerszint felett 1518 m magasan tör az ég felé az erdő borította táj fölött. A Popa-hegy szürke sziklája i.e. 442-ben, egy hatalmas vulkánkitörés kíséretében szakította át a Föld felszínét, hogy azontúl az istenek és szellemek lakóhelyéül szolgáljon.

Program ára

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS SALAY TEMPLOMAIHOZ

A program során egy -a mai napig eleven Bagan tradíciót őrző - vallási központba látogatnak. Csodálatos templomok élő kultúrával. 

Program ára

HAJÓTÚRA AZ IRRAWADDY-FOLYÓN (BAGAN-MANDALAY -  2 NAP/1 ÉJ))

A két napos vízi kirándulás során a legendás Irrawaddy Flotta múltidéző folyami hajóján juthatnak el Baganból, az első burmai fővárosból Mandalayba, az utolsó királyi székhelyre (vagy Mandalayből- Baganba).

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK MANDALAYBEN ÉS KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS MANDALAYBEN

Mandalayban, az utolsó királyi fővárosban tett kirándulás során meglátogatják a Mandalay Hill város fölé emelkedő magaslatát, ahonnan pompás kilátás nyílik a településre és környékére. A kirándulás programjának részét képezi még a Golden Palace-kolostor, valamint a Kuthodaw és Mahamuni pagodák.

Program ára

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS MONYWÁBA

A Chindwin-folyó partján emelkedő Monywában több látnivaló vár az utazóra: Ezer Buddha-, Fekvő Buddha-, Thanboddhay-pagoda.

Program ára

KIRÁLYVÁROSOK: AMARAPURA, AVA, SAGAING

Az egész napos kirándulás három egykori királyváros látnivalóit öleli fel. A program során végigsétálhatnak az 1,2 km hosszú, értékes tíkfa oszlopokon álló U Bein hídján, amelyet egy hajdani palota alkotóelemeiből építettek, de számos más híres pagodát és kolostort is megcsodálhatnak az egykori uralkodói székhelyeken.

Program ára

KÉTNAPOS ROMANTIKUS HAJÓTÚRA AZ IRRAWADDY-FOLYÓN

A két napos vízi kirándulás során a legendás Irrawaddy Flotta múltidéző folyami hajóján juthatnak el Mandalayból, az első burmai fővárosba, Baganba. 

Program ára

Vissza a tetejére

FÉLNAPOS HAJÓTÚRA MINGUNBA

A csupán hajóval elérhető ősi fővárosban a világ legnagyobb - ép állapotban megmaradt - harangját, a Mingun Bellt és a 147 méter magasra tervezett, ám soha el nem készült Mingun-pagoda robusztus alapját tekinthetik meg. Útközben az Irrawaddy-folyó színes életével is megismerkedhetnek.

Program ára

MONYWA ÉS A PO WIN DAUNG-BARLANG (2 NAP/1  ÉJ)

A kétnapos kirándulás célpontja Monyva, a Chindwin-folyó partján fekvő kedves vallási központ, ahol többek között az Ezer Buddha ligete, egy óriási Fekvő Buddha és az élénk színekben pompázó, több százezer kis és nagy Buddha-figurát rejtő Thanboddhay-pagoda várja a látogatót. Másnap reggeli után átkelés a Chindwin-folyón, majd transzfer a Po Win Daung-barlangrendszerhez, ahol 947 homokkőbe vájt barlangban őrzik Délkelet-Ázsia legnagyobb buddhista festmény- és szoborgyűjteményét. Délután utazás Mandalayba.

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK AZ INLE-TÓ VIDÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS KAKKUBA

A Taunggyitól 46 km-re délre fekvő Kakkuba tett vidéki kirándulás gyönyörű burmai tájakon át vezeti át az utazót. A turizmus előtt csak mostanában megnyitott terület egyik kincse a több mint 2000, sok évszázados sztúpa komplexuma. A program során négykerék-meghajtású járművek és hajó áll rendelkezésükre.

Program ára

KIRÁNDULÁS KAKKU TÖRZSEIHEZ 

A fenti programhoz kapcsolódva, további kulturális „csemegét” jelentenek az itt élő paók törzsének színes életébe való betekintés. A túra kisebb kirándulást is tartalmaz.

Program ára

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS AZ INLE-TÓ VIZÉN 

Az inthák népe lakta, Shan állam-beli terebélyes tó vízi világában tett kirándulás igazi csemege, mely során a víz színén lebegő úszó zöldség- és virágkerteket, cölöplábakon álló falvakat, sőt a „hurokugró” macskáiról híres Nga Pha Kyaung kolostort is meglátogatják. Az Inle-tó 360 fokban.

Program ára

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A PINDAYA BARLANGKOHOZ

Hehóból érdekes klímájú (mérsékeltövi gyümölcsök és zöldségek) fennsíkon autózhat Pindayába. A Pindaya-barlangrendszer, annak a közel 8000 – alabástromból, tíkfából, márványból, téglából vagy lakkból készült – Buddha-figurának köszönheti hírét, melyek hosszú sora labirintusként kanyarog a sejtelmes sötétségben. A barlang alatt helyi ernyőkészítőhöz is benézhetnek, majd viszatérés Hehóba.

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK NYUGAT-BURMÁBAN

KIRÁNDULÁSOK MRAUK U ELVESZETT VÁROSÁBAN (4 NAP/3 ÉJ)

1. nap Yangon – Sittwe Transzfer a repülőtérre, továbbrepülés Rakhine állam székhelyére, Sittwébe. Transzfer a szállodába, majd rövid városnézés. Szállás Sittwében.
2. nap Sittwe – Mrauk U Reggeli után látogatás egy helyi piacon, majd transzfer a kikötőbe, ahonnan hajóval utazhatnak tovább. Hajóút a Kaladan-folyón az egykori Arakan királyság fővárosa, Mrauk U felé (5-6 óra). Délután látogatás Mrauk U ősi templomainál: Koethaung templom, Pitakataik, Laungbanpyauk pagoda, Yadana Mannaung és Sakaya Mannaung pagodái. Szállás Mrauk U-ban.
3. nap Mrauk U Reggeli után látogatás egy helyi picaon, majd az egykori királyi palota romjainál és a Régészeti Múzeumban. Délután látogatás Mrauk U egyedülálló templomainál: a kusza folyosókkal, alagutakkal és barlangokkal szabdalt Shittaung Paya, a “80 000 szobor pagodája; a 60 méter magas Ratanabon Paya, a Dukkanthein és a Laymyetna pagodák. Szállás Mrauk U-ban.
4. nap Mrauk U – Sittwe – Yangon Reggeli után transzfer a kikötőbe, utazás hajóval Sittwébe. Érkezés után transzfer a repülőtérre, továbbrepülés Yangonba.
 

Vissza a tetejére

 

Burma, Mianmar, programok, körutazás, Yangon, Mandalay, Inle, Inle-tó, Bagan, Mrauk U, privát programok, testre szabott programok, egyéni programok