Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

India - PROGRAMOK

Irodánk helyismeretének és válogatott partnereinek köszönhetően
- tetszőleges időpontban
- tetszőleges sűrűséggel
- tetszőleges szállásokon
- tetszőleges ellátással
szervez testreszabott utakat, akár 1 főtől, helyi idegenvezetéssel (angol nyelven)!
 
Prospektusunk letöltése
 

Aktuális, Indiát érintő magyar idegenvezetős, csoportos utunk:

KÖZÉP-INDIA KÖRUTAZÁS: Időutazás a hindu világ csodáihoz (2016. október 14. - október 28.)

DÉL-INDIA - SRÍ LANKA KÖRUTAZÁS (2017. január 20. - február 6.)


»KÖRUTAZÁSOK INDIÁBAN
»KIRÁNDULÁSOK DELHIBEN ÉS KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK AGRA KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK JAIPUR KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK JODHPUR KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK JAISALMER KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK UDAIPUR KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK AHMEDABAD KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK BHÁVNAGAR KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK KAJURAHO KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK VARANASI KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK BODHGAJA KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK LAKHNAÚ KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK KALKUTTA KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK DARJELING KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK BOMBAY KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK AURANGABAD KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK HÁJDERÁBÁD KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK GOA KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK HAMPI KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK BANGALOREBAN
»KIRÁNDULÁSOK CHENNAI KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK MAHABALIPURAM KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK PONDICHERRY KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK THANJAVUR KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK TRICHY KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK MADURAI KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK KOCHI KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK TRIVANDRUM (KOVALAM) KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK LEH KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK DHARAMSZALA KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK AMRITSZAR KÖRNYÉKÉN


KÖRUTAZÁSOK INDIÁBAN

KÖRUTAZÁS DÉL-INDIÁBAN (15 NAP/14 ÉJ)

1. nap Chennai (Madrasz) Érkezés Dél-India kulturális fővárosába
2. nap Chennai – Pondichery Kirándulás az ősi dravida templomok, kézműves termékek, zene és a bhárata nátjam tánc városában. Utazás Pondicherybe 3. nap Pondichery – Mamallapuram Városnézés és az Aurbindo Ashram felkeresése. Kanchipuram, a hét szent város egyikének meglátogatása. Utazás a Pállava királyság egykori kikötővárosába
4. nap Mahabalipuram Az ősi parti templom, a mitológiai Pandawa fivérek sziklából kivájt monolitikus templomai és a világ egyik legnagyobb domborművének, az „Ardzsúna vezeklésének” megtekintése. Mahabailpuram 360 fokban.
5. nap Mahabalipuram – Trichy Utazás Trichybe, megálló Thanjavurban: a Csólák templomépítészetének nagyszerű példái és a Saraswati Mahal könyvtár 6. nap Trichy – Madurai Tiruchirapalli városnézés: a Sziklaerőd-templom, majd a festői Srirangam-sziget felfedezése
7. nap Madurai Dél-India egyik legnagyobb és legimpozánsabb zarándokhelye, a hat hektáron elterülő Mináksí-templom meglátogatása: 50 méteres gópuramok, misztikus templombelsők és szent fürdők, köztük az Aranyliliom-medence. További paloták, templomok és bronzműves munkák
8. nap Maduari – Periyar Utazás, majd izgalmas csónakázás a Periyar Vadrezervátum szívében, ahol paradicsomi körülmények között élnek egy helyen az ázsiai elefántok, tigrisek, szarvasok, tarajos sülök, majmok és vízi madarak
9. nap Periyar – Munnar Városnézés Munnarban, majd a Devikulam-hegylánc és a festői Kuthumkal-vízesés felfedezése
10. nap Munnar – Cochin Városnézés Munnarban, utazás Cochinba: Kathakali táncelőadás
11. nap Cochin A varázslatos Kocsín lagunái és szigetei egy rendkívül színes kultúra őrzői: India legrégebbi zsinagógája, kínai halászhálók, keresztény templomok és a Mattanchery palota
12. nap Cochin – Allepey Utazás Allepeybe, „Kelet Velencéjébe”. Hajózás Kerala csatornáin, majd romantikus éjszaka egy lakóhajó fedélzetén
13. nap Allepey – Poovar (Kovaram) Transzfer a szállodába. Pihenés Kovaram tengerpartján: ezüst homok, pálmafák, kék tenger
14. nap Kovaram Pihenés a tengerparton
15. nap Kovaram – Trivandrum Délután transzfer Trivandrum repterére

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK DELHIBEN ÉS KÖRNYÉKÉN

FÉLNAPOS VÁROSNÉZÉS Ó-DELHIBEN

Sáh Dzsahán idején emelt műemlékek felkeresése: látogatás a Vörös Erődben, melynek építése 1648-ban fejeződött be; majd látogatás a Dzsámá Maszdzsid (Nagy-mecsetben). Később riksázás. Végül Mahatma Gandhi fekete gránit emlékművének megtekintése - Rádzs Ghát. 

 

FÉLNAPOS VÁROSNÉZÉS ÚJ-DELHIBEN

Új-Delhi felfedezése: a Birla Mandir meglátogatása, mely Visnu istennek épített templom. A közelben India Kapuja, amely 85 ezer indiai katonának állít emléket, ezzel szemben a miniszterelnöki rezidencia épülete: Rástrapati Bhavan. Majd a Győzelmi Torony szemügyre vétele: a Qutub Minar, mely 75 m magasan emelkedik az ég felé, s ahol a soha nem rozsdásodó vasoszlopot is megtaláljuk.

Vissza a tetejére

FÉLNAPOS KALANDOZÁS DELHI PIACAIN

Virág piac séta Ó-Delhiben (praktikus hajnali érkezések után). Később könnyű program Delhiben: kezdve a Chandi Chowk-kal, itt riksázás vagy séta (ki hogy szereti), majd látogatás a Khan és a Sunder Nagar régiség piacon. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK AGRA KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS AGRÁBAN

Kora reggeli látogatás a Taj Mahal lenyűgöző fehér márványpalotájánál, az Örök Szerelem jelképénél. Később séta az agrai Vörös Erődben, amelyet Akbár császár építtetett 1565-ben, s a nevéhez köthető legfőbb építkezésként tartanak számon. Bent található többek között a világ legnagyobb márvány mecsetje, a Moti Masjid, a csodálatos citadella, remekbe szabott márvány hálótermekkel és erkélyekkel. Később a Nur Jehan által építtetett Itmad-Ud-Daula síremlék felkeresése, majd kirándulás Sikandrába, Akbar gyönyörű kertekkel körülvett síremlékéhez. 

 

KIRÁNDULÁS FATÉHPUR SZIKRIBE

Kirándulás az Agrától mintegy 40 kilométerre fekvő Fatéhpur Szikribe, az Akbár által építtetett pompás mogul fővárosba, mely vízhiány miatt nem egész két évtizeddel később elhagyott szellemvárossá vált. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK JAIPUR KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS JAIPURBAN

Kora reggeli utazás a Jaipurtól 11 km-re található ősi uralkodói központba. Itt látható az Amber Erőd, mely a rádzsputok sajátos építészetének gyönyörű példája (elefántos vagy dzsipes felkapaszkodás). A palota részletes felfedezése (Tükrök terme, Győzelmi Templom, Királynők hálója, Kihallgatási csarnok). Délután városnézés Jaipurban: a Királyi Palota megtekintése, mely ma múzeumként működik. Itt többek között a királyi család kegytárgyai láthatók az uralkodói család elhunyt tagjainak gyönyörű kelméivel és kosztümjeivel egyetemben. Majd egy művészeti galériát és a Hawa Mahalt, a Szélpalotát is felkeresik. A nap utolsó programja a világ legnagyobb kőobszervatóriuma, a Jantar Mantar, Jaipur leghíresebb látnivalója. 

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS A RANTHAMBORE NEMZETI PARKBAN

Egész napos kirándulás a dzsaipuri maharadzsák egykori vadászmezején, Észak-India legnagyobb nemzeti parkjában. A Ranthambore Nemzeti Park a tigrisek megfigyelésének legideálisabb helyszíne, ahol jó eséllyel alkalom nyílik rá, hogy testközelből, természetes élőhelyükön szemlélhessük a fenséges nagymacskák életét. A park területe neves műemlékeknek is otthontl ad. Közülük legjelentősebb a dombtetőn magasló, több szentélyt is magában foglaló  Ranthambore-erőd, amelynek ódon falairól gyönyörű panoráma nyílik a környező vidékre. A természet által visszafoglalt, növényekkel benőtt, elhagyott vadászpavilonok különös romantikát adnak a gyönyörű természeti élménynek. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK JODHPUR KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS JODHPURBAN

Látogatás a sziklafalról a város fölé magasodó, fenséges Méhrángarh-erődben, II. Dzsaszvant Szingh maharadzsa fehér márványból épült síremlékénél, a Dzsaszvant Thada (Jaswant Thada) épületeinél, majd az Umméd Bhavan palota sajátos épületénél. A márványból és rózsaszín homokkőből épült monumentális épület a rádzsput, dszainista és európai építészet stílusjegyeit is magán viseli.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK JAISALMER KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS FELFEDEZÉS DZSAISZALMÉRBEN

A Thár-sivatagot átszelő karavánokon meghízó egykori rabló, majd kereskedővé szelidülő központ mesébe illő homokkőpalotákat rejt. Dzsaiszalmér annak ellenére, hogy a 18.században elvesztette startégiai jelentőségét, a pompás erőd körül az aranykor építményei mai is lenyűgözik az erre utazót. Mindenekelőtt az erőd palotáit (Móti Mahal, Szarvóttam Vilász) a Dashrá Csauk tér körül nézhetik meg, de a Dzsaina-templomokat és a könyvtárt is felkereshetik. Az erőd körüli utcácskák pedig a "szerény" haveliket (pl. Szalim Szingh palotája vagy Patvón Kí havelije) rejt. 

 

Vissza a tetejére

TEVESZAFARI A THÁR-SIVATAGBAN

Egész napos kiruccanást tehetünk a sivataghoz, ahol 1-2 órás tevés dülöngéléssel belekosítólhatunk a tevegelés naplementés szépségébe. A nap folyamán néhány érdekes helyszín érintése: pl. Bará Bág óázis, ahol egy királyi sír és a meddőséget megszűntető istenség temploma áll. Az egyszerűbb sátrazás ellenére a sivatagi éjszaka és a hajnal romantikáját keresőknek a 2 napos, sivatagban alvós megoldások is elérhetők.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK UDAIPUR KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS UDAIPURBAN

Egész napos városnézés során látogatás az Udai Szingh által a Pichola-tó partjára építtetett Palotában, a Jagdish templomban, valamint a lótuszos tavakkal, szökőkutakkal díszített parkban, a Sahelion-ki-Bari-ban. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK AHMEDABAD KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS AHMEDABADBAN

Egés napos városnézés az indo-iszlám építészet gyönyörű emlékeit felvonultató városban. Séta az elbűvölő óvárosban, zsúfolt bazárok, templomok és mecsetek, valamint a jellegzetes lépcsős kutak között. A Bhadra Erőd, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező utcákra; Tín Darvázá hármas kapuja, a vidék gyönyörű textiljeit bemutató Kalikó Múzeum, a városnak nevet adó Ahmed Sáh által építtettt Dzsámi Maszdzsid; a gudzsarati építészet ékköve, a gyönyörű csipkefaragásokkal ékesített Sziddi Szaijad mecset, majd a város közelében található Adalaj lépcsős kút (váv). 

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS CSAMPÁNÉRBE

Kirándulás Gudzsarát egykori fővárosába, mely ma világörökségi védettséget élvez. A lenyűgöző műemlékek, melyek egy része romos állapotban maradt fenn, az iszlám és a dzsainizmus építészeti stílusjegyeit is felvonultatják. Látogatás a Dzsámi Maszdzsid és Nagíná  Maszdzsid impozáns épületeiben, majd a mintegy 800 méter magasságban elhelyezkedő Pávágarh-erődnél, ahol muszlim, dzsaina és hindu szentélyek egyaránt megtalálhatóak (a Sívának szentelt Lakulish-templom). Csampánér 360 fokban.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK BHÁVNAGAR KÖRNYÉKÉN

KIRÁNDULÁS A SZÁSZAN GÍR NEMZETI PARKBAN

Egész napos kirándulás a Szászan Gír Nemzeti Parkban, az ázsiai oroszlánok utolsó élőhelyén. A nagymacskák, melyek egykor India számos területén előfordultak, mára csupán a nemzeti park bozótos erdőségeiben élnek, s populációjuk mintegy háromszáz példányra tehető. A park területét számos folyó szabdalja, s több víztározó is előfordul, melyek rengeteg növény- és állatfajnak kínálnak ideális élőhelyet. Az oroszlánokon kívül a nagyobb testű emlősöket a különféle antilopok, a pettyes szarvasok, a szambár szarvasok, leopárdok, örvös medvék és vaddisznók képviselik. Sülök, tobzoskák, borzok, aranysakálok és mongúzok nagy számban előfordulnak, a madárvilág különleges gazdagságot kínál, a hüllők közül pedig a mocsári krokodil érdemel említést. 

 

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS PÁLÍTÁNÁ TEMPLOMAIHOZ

Egész napos kirándulás a dzsainizmus egyik legszentebb zarándokhelyéhez. Az itt magasló Satrundzsaja-hegyen mintegy ezer szentély található, melyek közül a legkorábbiak a 10-11. században épültek, ám a mohamedán hódítás időszakában súlyos károkat szenvedtek. A ma látható műemlékek javarésze a 16-17. században épült. Látogatás a komplexum főszentélyénél, a díszes faragásairól nevezetes Ádináth-templomnál, Ádisvara-templom. 
 

KIRÁNDULÁS LÓTHALHOZ ÉS A VÉLÁVADAR NEMZETI PARKBAN

Egész napos kirándulás az Indus-völgyi civilizáció egykori városa, Lóthál maradványaihoz, majd Vélávadar Nemzeti Parkban, melynek füves területe az indiai antilopok egyik legfőbb élőhelye.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK KAJURAHO KÖRNYÉKÉN

FÉLNAPOS SÉTA ORCSHÁBAN

Delhiből Kajurahoba menet félúton érdemes felkeresni Orcha palotáit és templomait! Orcshá megtekintése (Dzsahángírí Mahal, Ram Rádzsa templom, Rádzs Mahal, Laksminarajan templom).
 

FÉLNAPOS FELFEDEZÉS KADZSURÁHÓ ÉPÜLETEI KÖZÖTT

A nyugati templomegyüttes megtekintése: köztük a híres Síva templom (Lalguan Mahadéva), a Kálinak szentelt Csaunszáth Jógini  templom,  a Visnunak szentelt Laksmana templom, körülötte istenek, istennők, szerelmes párok ábrázolása.  

Vissza a tetejére

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS A KELETI ÉS DÉLI CSOPORTHOZ

Séta a keleti- (Ghantai, Vamana, Javari templomai és a három Dzsainista templom) és déli templomcsoport ( pl. Csaturbhudzs) felkeresése . Este Kandhariya tánc műsor megtekintése az egzotikus templomok környezetében.
 

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS A PANNA NEMZETI PARKBAN

Kora reggeli dzsipes kalandozás a Kadzsuráhótól 25 kilométerre fekvő Panna Nemzeti Parkban.

Vissza a tetejére

FÉLNAPOS SÉTA A GVÁLIJARI-ERŐDBEN

Egy 100 méter magas bazalthegyen 3 kilométer hosszan kanyarognak a 10 méter magas falak, melyek különleges palotákat és templomokat rejtenek. Mind közül a leghíresebb a Mán Mandir Palota, mely a 15 század végén épült. Sokan a palotát a világi rádzsput építészet csúcspontjának tartják. A palota melletti séta során felkereshető a Téli ká Mandir, a Szász-Bahú- és Visnu-templom is. Aki az estét a közelben tölti, annak érdemes az esti fény és hangjátékot is megtekinteni. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK VARANASI KÖRNYÉKÉN

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS SZÁRNÁTHBA

Kirándulás Szárnáthba, a buddhizmus bölcsőjéhez. Érintett látnivalók: Régészeti Múzeum, majd a Mahabódhi templom. Később séta a Szarvas Park körül, végül a kolostorrom területen a Dhamékh-sztúpa megtekintése. 

 
VÁROSNÉZÉS VÁRÁNASZIBAN

Hajnali hajókázás a Gangesz hullámain, ahol a reggeli imára érkező zarándokokat és a ghátok halottégetőit is látjuk. Később látogatás Visvanath aranytetejű hindu templománál. Visszatérés reggelire, majd további városnézés: Bharat Mata temploma, Durga temploma, Tulsi Manas Mandir és Benáresz hindu Egyetem művészeti galériája és mecsetje. Este városnézés riksával, majd részvétel egy árti szertartáson (csoportos, olajmécsessel elvégzett rítus a Gangesz partján). 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK BODHGAJA KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS SÉTA BÓDH GAJÁBAN

Bódh Gajá a buddhizmus legfontosabb zarándokhelye, Gautama megvilágosodásának helyszíne. Legismertebb műemléke a Mahábódhi-templom, mely mai formáját a 7. században nyerte el. A helyszínen már Asóka idején, az i. e. 3. században hatalmas sztúpát emeltek. A Mahábódhit és körzetét többször a buddhista világ adományaiból építették át vagy újították föl. A világörökségi helyszínen számos buddhista ország által emelt templomot és kolostort is felkereshetünk. A város hangulata ezen változatos, thai, japán vagy tibeti stílusú templomoktól páratlan.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK LAKHNAÚ KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS LAKHNAÚBAN

A Lakhnaú városában tett egész napos kirándulás az angol gyarmati időszak Kormányzói Palotájával indul. A ma romos állapotában látható épület az 1857-es lázadások alatt drámai események helyszíne volt. A brit állampolgárok a Kormányzói Palota falai között nyertek menedéket, s csupán 87 napos ostromot követően szabadultak az ostromgyűrűből. Séta a Dilkusha kertekben, majd a La Martiniere gazdagon díszített palotaépületénél. Látogatás a Bará Imámbárá lenyűgöző épületeinél és a Rúmi Darvázá 18 méteres, díszesen faragott kapujánál, majd a város nyüzgő piacainak felfedezése.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK KALKUTTA KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS KALKUTTÁBAN

Városnézés a brit koronagyarmat egykori fővárosában. Reggeli látogatás a virágpiacon. A gyarmati időszak kormányzati épületeinek otthont adó Dalhousie Square; a Hooghly-folyó vizán átívelő Howrah Bridge; a Belur Math, a Rámakrishna Misszió központja; a Káli istennek szentelt Dakshineshwar templom; a College Street és a könyvpiac, dzsainista templom.

 
EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A GYARMATI KOR EURÓPAI EMLÉKEINÉL

Egész napos kirándulás a Kalkutta környékén található, egykori európai telepekhez. Serampora, a dán Kelet-Indiai Társaság telepe, Chandanagore francia épületei, Chinsurah holland létesítményei, Bandel portugál temploma, Bansberia terrakotta templomai.

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS KONÁRAKBA

Kirándulás a Kalkuttától délnyugatra fekvő Konárakba. A kisvárosban található az UNESCO világörökségi védelmet élvező Nap-templom, melyet a 13. században a hindu Napisten, Szúrja tiszteletére emeltetett Naraszimhadéva király. A fenséges templom különlegessége, hogy 12 pár kerékkel egy hatalmas szekeret, az istenség közlekedési eszközét formázza.
 

KIRÁNDULÁS A KAZIRANGA NEMZETI PARKBA

Kirándulás a Brahmaputra-folyó völgyében fekvő, lenyűgöző szépségű Kaziranga Nemzeti Parkba, mely a kihalás szélére sodródott indiai orrszarvú legfőbb menedéke, egyben az ország fontos világörökségi helyszíne. A mocsaras, végeláthatatlan, magas fűvel benőtt terület az egyszarvú, páncélos óriásokon kívül bivalyoknak, szarvasoknak, sakáloknak és tigriseknek is otthont ad.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK DARJELING KÖRNYÉKÉNKIRÁNDULÁSOK BOMBAY KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS BOMBAYBEN

Városnézés az  ország gazdasági központjában, legnépesebb, legnyüzsgőbb, kozmopolita metropoliszában. Az V. György látogatásának emlékére emelt India Kapu megtekintése, a Viktória-pályaudvar gyönyörű, világörökségi épülete, Mani Bhawan, Gandhi emlékmű, Walesi Herceg Múzeuma, Kamla Nehru Kert, utazás a tengerhez, séta a „Juhu Beach” és a „Chowpatty” partszakaszokon. 

 
HAJÓKIRÁNDULÁS AZ ELEPHANTA-SZIGETRE

Hajókirándulás a város partjai mellett található Elephanta-szigetre, amely az egykor itt álló hatalmas kőelefántról kapta nevét, s amelyen gyönyörű, 6. századi hindu barlangszentélyek találhatóak.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK AURANGABAD KÖRNYÉKÉN

KIRÁNDULÁS ELLORÁBA

Kirándulás az Aurangabadtól 30 km-re fekvő Ellorába. Ellórában több vallás szentélyei is megtalálhatóak, a déli oldal 12 barlangja buddhista, a középső 12 hindu, míg az északi oldal 5 barlangja dzsainista szentélyeknek ad otthont. A buddhista rész legpompásabb alkotása a Visvakarma-csarnok, vagy népszerű nevén az Ácsmester-csarnoka, ahol a művészek koruk famennyezeteit utánzó mintázatot faragtak a sziklafelületbe. Ellora legragyogóbb gyöngyszeme a lélegzetelállító, választékosan kidolgozott Kailásza-templom, amely Siva isten égi lakhelyét formázza.
 
KIRÁNDULÁS AJANTÁBA

Kirándulás az Aurangabadtól 112 km-re lévő ajantai sziklatemplomokhoz, ahol buddhista kolostorok és hindu illetve dzsaina templomok bújnak meg a sziklákba faragva. Ajanta 29 buddhista barlangja egy U alakú, függőleges sziklafalba épült az i.e. 2.-i.sz. 7. századok között. A csarnokok falait díszítő freskók és domborművek főként a dzsátakákból, Buddha korábbi születésregéiből származó jeleneteket ábrázolnak.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK HÁJDERÁBÁD KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS HÁJDERÁBÁDBAN

Az egész napos városnézés első pontja a város jelképeként is ismert Csárminár (Négy torony) emlékmű az óváros központjában. Séta a nyüzsgő, sokszínű Lár-bazárban. Látogatás a város legnagyobb mecsetjében, a Mekka Maszdzsidban, majd a gazdag gyűjteményt bemutató Szálárdzsang Múzeumban. Kirándulás a város közelében található Golkonda-erődben. A  hatalmas kiterjedésű, három súlyos fallal körülvett erődítmény a 16-17. század során a Kutub Sáhi-dinasztia fellegvára volt. A terület vallási és világi műemlékeinél tett sétát követően látogatás a Kutub Sáhi uralkodók síremlékeinél. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK GOA KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS BÓKLÁSZÁS PANADZSÍ ÉS A RÉGI-GOA TERÜLETÉN

Kényelmes városnézés Goában. Először a Pandzsínak nevezett városrész felkeresése, látnivalók: Idalcao-palota épület, szép a kilátás a Szeplőtlen Fogantatás-templomtól, Altinho-hegy; később átutazás Ó-Goába: ahol számos portugál gyarmati emléket találni: Bom Jesus Bazilika, Sé-katedrális..., Ebéd helyben befizethető. 

 
EGÉSZ NAPOS KIRUCCANÁS GYARMATI UDVARHÁZAKHOZ

Kirándulás a „örökség-ösvényen”: Utazás Márgáo piacára, majd tovább Csandór, a portugálok előtti főváros felé. Itt látogatás a Menezes Braganza család otthonába, majd látogatás Quepem városkába, ahol a 200 éves Palacio Do Deao-ban vezetnek körbe. Ugyanitt kellemes svédasztalos ebéd, később visszatérés a szállásra

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A HINDU GOÁBAN, PÓNDÁBAN

30 kilométere Panadzsítól DK-re érjük el a nyüzsgő kereskedelmi központot, melynek fő látványossága a Goából menekülni kényszerült muszlimok mecsetje: a Száfá Sahuri. A városon túli erdőkben rejtőztek el azok a hindu szentélyek, melyek a portugál terjeszkedés idején kiszorultak a kersztény területekről. A portugál betelepülés idején 550 hindu templomot romboltak le Goa szerte. Goa lakosságának fele ma is hindu, s bár nem az akkor kimenekített kegytárgyaknak emelt régi templomokkal, hanem újabb, erős európai építészeti hatást mutató hindu központok várnak ránk. A legismertebb templomok: a Sívának szentelt Srí Mangés, a Durgának szentelt Srí Sántádurgá és a Sívának emelt Srí Rámnáth.

 
 

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS A DÚDHSZAGÁR-VÍZESÉSEKHEZ

Goa és Karnátaka határán találjuk a „Tejtenger”-vízesést, a Bhagván Mahávir Természetvédelmi Területen. Közel 600 méteres magasságból, több zúgón keresztül dübörög alá a Mandovi-folyó. Goából 60 kilométer utazás után (Collem-től már négykerékmeghajtású dzsipekkel) érik el a vízesés alatt, az egyik legkellemesebb természetes medencét, ahol mindenki megmártózhat. A szomszdos ökotáborban ebéd. Visszatérés estére Goába. 

 
RIZSBÁRKÁS RINGATÓZÁS GOA HOLTÁGAIN, FOLYÓIN (2 NAP /1 ÉJ)

A z óceánpart hangulata és látványa előtt vagy után érdemes a nyugalmáról híres goai dzsungeleket, pálmaültetvényket átszelő folyókra látogatni. Hagyományos rizsbárkán kellemes körülmények és barátságos legénység várja. Hajózás után lehetőség nyílik naplementében úszni egyet, majd kipróbálni horgásztudományát a csillagos égbolt alatt a vacsora előtt. Reggel madárcsicsergésre ébredhetnek, majd reggeli után még egyszer lehetőségük van úszni egyet és pihenni, majd ebéd. Ezután visszahajózás az autóig. 

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS EGY FŰSZERFARMRA ÉS ELEFÁNTOGLÁS

Utazás a Sahakari fűszerütetvényre, ahol tradicionális aartival, kumkumm porral és vendégváró frissítővel várnak. Ezután az organikus fűszerfarm bejárása következik. Később a gyümölcsösök és gyógynövények között elefántkirándulásra kerül sor. Vállalkozókedvűek megfürdethetik az elefántokat. Ebéd után pedig további kikapcsoldásra van mód a parkban és az elefántok között. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK HAMPI KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A CSÁLUKJÁK NYOMÁBAN

Bádámi, Pattadakal és Aihólé 6-10. századi műemlékei felfűzhetők egy hosszú napra. A híres Csalukja-dinasztia 600 évig a Dekkán-fennsík legnagyobb urai voltak. A család ősi ága Badami körzetében, a mai Karnatakában alakította ki legszebb központjait. Pattadakal világörökségi védettsége okán a legismertebb a három központból. A szakrális, uralkodói körzetben 1300 éves, észak- és dél-indiai stílusú templomokokat találunk. Bádámi inkább a vörös homokkőbe vésett barlangszentélyeiről ismert, míg Aiholé talán a páratlan stílusú és szépségű Durgá szentélyével nyűgözi le az erre látogatót. 

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS HAMPINÁL

Egésznapos csavargás Hampi mellett a - világörökségi védettséget élvező - Győzelem vároasában. Látnivalók többek között a 200 éves királyi központ legnagyobb temploma: a Vithala-templom, a mai is aktív Virupaksha-templom, a Krisna templom és a monolit Naraszimha szobor, a Hazára Rámacsandra templom, az Elefántistállók, a Királynő fürdője, a lépcsős medence, a Lótusz-Palota, kőből faragott szekér és az őrtorony. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK BANGALOREBAN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS BANGALOREBAN

Egész napos városnézés Bangaloreban, a "Kertek városéban", mely ma India egyik leggyorsabban fejlődő települése. Az informatikai ipar fejlődését és a szédületes ütemű modernizációt a hi-tech korszak hozta el, amely mára „India Szilícium-völgyévé” tette Bangalore városát. Lal Bagh Parkban, mely szökőkútjait, teraszait, trópusi virágos-, és fűszernövénykertjeit Tipu Szultán alakíttatta ki a 18. században. Ezt követően a Bik-templom megtekintése, majd séta a kormányzati épületek, majd a Cubbon Park előtt. 

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS MAISZÚRBAN

Az erdővel borított hegyek és termékeny földek között elterülő Maiszúr sokáig a Hampi (Vidzsajanagari) uralkodók déli kormányzói voltak. A város régi, hindu arculata azonban a 18. században Típú Szultán uralkodása idején teljesen átalakult. A lerombolt városban pazar paloták épültek. A város ma kulturális és egyetemi központ. A fő látnivalók felkeresése: Ambá Vilász - a Maharadzsa Palotája, a gyarmati negyed a Szent Philomena-katedrálissal, a Csámundi-hegy tetején a Csámudésvarí-templom, útban felfelé az 5 méter magas, monolitkő Nandi szobor. 

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS HALEBÍD ÉS BELÚR MŰEMLÉKEIHEZ

Hászan városától 35 kilométerre találjuk Halebíd 12-13. századi romjait. A város erődje ma is látható, míg palotakörzete régészeti feltárás alatt áll. A leghíresebb műemlék az 1121-ben emelt Hojszalésvara-templom, melynek két, oszlopos épületében Síva linga és Nandi szobrok állnak. A templomok falai Rámájaná és Mahábháratá jelenetekkel és mesebeli állatokkal díszített. Belúr Halebditől 14 kilométerre található és Dél-India egyik építészeti remekművét rejti.Csenakésava-templomot 1117-ben a Hójszalák Csólák feletti győzelmük után emelték. A kapuzatot később Vidzsajanagar urai építették.  

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A HÓGENAKKAL-VÍZESÉSEKHEZ

Bangalúrból Krisnagirin át vezet az 5 órás út a Dharmapurihoz közeli szurdokhoz. A kb. 20 méter magas zúgók kilométeres szurdokba ömlenek, természetesen csak az esős évszak végéig impozáns, ilyenkor jogos a helyi: hógenakkal (füstölő sziklák) elnevezés. A száraz évszak közepétől inkább csak a geológusoknak jelent nagyobb élményt a a ritka, mélységi kőzetképződmény, hatalmas karbonatit kövei között csónakázni. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK CHENNAI KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS CHENNAIBAN

Az egész napos városnézés során először Tamilnádu állam világhírű tánciskoláját, a Kaláksétra Táncakadémiát keresik fel, ahol a bhárata nátjam táncok klasszikus mozdulataival ismerkedhetnek. Kapalisvarar-templom (1250), a dravida építészet gyönyörű példája, a Visnu istennek dedikált, VIII. századi Parthaszárati-templom, Szent György-erőd (1640), és a Szent Tamás-hegy. 

 
EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS KANCSIPURAMBA

Kirándulás az Arany Városba, Kancsipuramba (90km), a Pállavák egykori székhelyére, India szent városainak egyikébe. Látogatás Ékambarésvar és Kamáksi templomainál

 

 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK MAHABALIPURAM KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS MAHABALIPURAMBAN

Egész napos barangolás a Pállava királyság egykori kikötővárosa, Mahabalipuram emlékei közt.  Az ősi Parti templom, a mitológiai Pándava fivérek sziklából kivájt monolitikus piramistemplomainak (öt kocsi csoport), szobrainak és a világ egyik legnagyobb domborművének, az „Ardzsúna vezeklésének” megtekintése.

 
EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A VEDANTHANGAL MADÁRREZERVÁTUMBA

Egész napos kirándulás a mintegy 115 madárfajnak otthont adó Vedanthangal Madárrezervátumba. A több ezer szárnyas között láthatunk kócsagokat, szürkedarvakat, íbiszeket, pelikánokat, kormoránokat, gólyákat s a gazdag madárvilág megannyi képviselőjét.  

 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK PONDICHERRY KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS PONDICHERRYBEN

Egész napos barangolás a francia koloniális hangulatot árasztó bájos, tengerparti városkában. A gyarmati időszak európai emlékművei: katolikus templom, Pondicherry Múzeum, botanikus kert. Látogatás a városkához közeli, a jógát a nyugati tudományokkal ötvöző Aurbindo Ashramban. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK THANJAVUR KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS THANJAVURBAN

Egész napos látogatás Tamilnádu állam éléskamrájában, a Csóla-dinasztia egykori fővárosában, mely hosszú évszázadokon keresztül a régió legfontosabb hatalmi és kulturális központja volt. A Csóla templomépítészet kiemelkedő alkotása: a világörökségi védettséget élvező Brihadésvara-templom, régi palota, valamint a hallatlanul gazdag gyűjteménnyel rendelkező Szaraszvati Mahal könyvtár.

 
EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS CHIDAMBARAMBA

Kirándulás a bharatha nátjam táncok reliefjeivel díszített Csidambaram-templomban, Gangaikondacsolapuram Sivának dedikált templomában és a 12. sz.-i csóla szobrászatot és festészetet egyik legszebben megőrző Darasuram-templomban. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK TRICHY KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS TRICHYBEN

Az egész napos városnézés során érintett látnivalók: a 83 méter magas sziklahegyre épült Szikla-erőd, a Srirangam-sziget, s a Visnu istennek szentelt óriási, 21 tornyos templom, a 13-14. századra datálható Sri Ranganataszvámi. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK MADURAI KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS MADURAIBAN

Egész napos városnézés a tamil kultúra fellegvárában. A hat hektáron elterülő Mináksí-templom meglátogatása: 50 méteres gopurák, misztikus templombelsők és szent fürdők, köztük az Arany Liliom medence. Tirumala Nájak temploma és a palotaépület, "Ezer oszlop csarnoka", „zenélő oszlopok” és Vandiyur Mariamman víztározó felkeresése. 

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK KOCHI KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS VÁROSNÉZÉS KOCHIBAN

Városnézés Kochiban:  a portugálok építtette Mattancherry Holland Palota megtekintése után séta a zsidó negyedben. A zsidó kereskedelem már Salamon király idejében virágzott a városban, számos emléket hagyva maga után. Látogatás a Zsinagógánál, majd séta a 17. században épített holland és keralai stílusú, képeslapra illő házak között.  A Szent Ferenc-templom (mely a legrégibb európai templom Indiában) és a kínai halászhálók megtekintése. Este kathakali táncelőadás.

 
KIRÁNDULÁS KERALA VÍZI VILÁGÁBA (2 nap/1 éj)

Dél-India, Kerala kihagyhatatlan programja! Utazás Alappúzsába (Aleppey), a Vembanád-tó mellé. Innen kettuvalam hajóval folytatódik az út. Hajózás Kerala vízi világában. Allepey után kellemes zöld, trópusi környezet, idilli holtágak várnak, melyeket lakóhajóvá alakított tradicionális bárkánkról fedezhetünk fel. Szállás és ellátás a hajón.

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS MUNNÁR TEAÜLTETVÉNYEIN

A brit arisztokrácia hajdan kedvelt üdülőhelyének bebarangolása. Munnar 1524 m-es tengerszint feletti magasságával a világ legmagasabban fekvő teatermelő helyei közé tartozik. Látványos hegyvonulatok, szépen gondozott teaültetvények és kellemesen friss hegyi levegő jellemzik. Látogatás a Tea Múzeumban, mely a teakészítés rejtelmeibe avat be. Lehetőségük nyílik a helyszínen termelt tea vásárlására és kóstolására is. A délután hátralévő részében a környékbeli teaföldek mentén tehetünk kellemes sétát.

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS A PERIJÁR TIGRISREZERVÁTUMBA

Kocsiból jövet útba esik Kottajam városa, melyben ortodox (16. sz.) keresztény templomokat találunk, sőt nem messze innen, Ettumanúrban csodás Síva freskókat is láthatunk. Perijár Tigrisrezervátumához érkezve hajóra szállás (Thekkady). Csónakázás a Perijár-tó kék vizén, melynek partján a vadas park számos lakója feltűnhet: mókusok, vízimadarak, őzek, szambár szarvasok, vaddisznók, elefántok, a főemlősök részéről szőrös pofájú langúrok és makákók, s ha szerencsénk van, még egy tigrist vagy leopárdot is megpillanthatunk a sűrűben. A nap végén érdemes Perijárban aludni.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK TRIVANDRUM (KOVALAM) KÖRNYÉKÉN

FÉLNAPOS KIRÁNDULÁS PADMANÁDHAPURAM PALOTÁHOZ

Az Ájurvédikus feltöltődést kínáló tengerparti búvóhelyünkről szép kirándulást tehetünk Trivandrum mellé. Utazás a várostól 5 kilométtere található királyi központhoz. A szerény, de a Kerala épitészetét legszebben megőrző palotakomplexumában aprólékosan kidolgozott fabelsővel találkozunk és a küölnböző funkciójú pavilonokat is megismerhetjük.  

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAP A KERALAI TRADÍCIÓK NYOMÁN

A nap első felében több órás Ájurvédikus kezelés: Fűszeres, olajos masszázs. Délután látogatás egy komoly kathákali táncdráma előadásra.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK LEH KÖRNYÉKÉN

KIRÁNDULÁS AZ INDUS MENTÉN

Egész napos kirándulás Ladakh az Indus-folyó mentén elhelyezkedő neves kolostorainál. Látogatás a környék legnagyobb kolostoránál, a látványos fesztiváljairól és gyönyörű freskóiról ismert Hemisz-kolostorban. A gelugpa rend hegycsúszra épült, 12 emeletes remekműve, a Tiksze-kolostor, melyet gyakran a lhászai Potala Palotához hasonlítanak. Látogatás Ladakh egykori fővárosában, Sében: a Sé-kolostor (egykori Királyi Palota) megtekintése.

 

KIRÁNDULÁS AZ ALCSI-KOLOSTORHOZ

Egész napos kirándulás az Indus-folyó mellett található Alcsi-kolostorhoz. A kolostor gyönyörű szobrairól, míves fafaragásairól és lenyűgöző freskóiról nevezetes. Út közben látogatás a dombtetőre épült Likir-kolostornál.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK DHARAMSZALA KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS DHARAMSZALÁBAN

Egész napos kirándulás a Kis Tibetként is ismert Dharamszalában, mely ma a száműzetésben élő dalai láma otthona és a tibeti kormány székhelye.  Látogatás a tibeti kultúra és művészet megőrzésének érdekében létrehozott Norbulingka Intézetben. Kirándulás a közeli McLeodgandzsban, mely Pandzsáb egykori kormányzójáról kapta nevét, s ma a tibeti közösség legfontosabb központja. A Namgjal-kolstor, a Kalacsakra-templom és a Bhagszunáth-templom felkeresése.

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK AMRITSZAR KÖRNYÉKÉN

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS AMRITSZARBAN

Városnézés Amritszarban a szikhek szent városában. Látogatás a 16. században alapított Arany-templomban, a szikh vallás legfőbb központjában, a zarándokok áhított végállomásánál. Séta a templom-komplexum épületei, létesítményei között, valamint a szent medence, az Amrit Szaróvar ("Nektár Medence") partján. Látogatás a közeli Jalijánvalá Bág emlékműnél, amely fontos történelmi események helyszíne volt a 20. század elején. A napot a pakisztáni-indiai határon található Wagah őrposztnál zárják, ahol lehetőség nyílik a látványos őrségváltási ceremónia megtekintésére. 

Vissza a tetejére

 

India, programok, körutazás, kirándulás, Delhi, Agra, Khajuraho, Sanchi, Száncsi, Jaipur, Dzsaipúr, Udaipur, Jodhpur, Dzsodpúr, Jaisalmer, Dzsaiszalmer, Amritsar, Amritszár, Srinagar, Kasmír, Leh, Ladak, Varanasi, Varanászi, Bodh Gaya, Kalkutta, Kolkata, Bombay, Mumbai, Ajanta, Ellora, Hampi, Goa, MAdrasz, Madrász, Chennai, Bangalore, Thanjavur, Madurai, Cochin, Kocsi, privát programok, testre szabott programok, egyéni programok