Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Indonézia - PROGRAMOK

Irodánk helyismeretének és válogatott partnereinek köszönhetően
- tetszőleges időpontban
- tetszőleges sűrűséggel
- tetszőleges szállásokon
- tetszőleges ellátással
szervez testreszabott utakat, akár 1 főtől, helyi idegenvezetéssel (angol nyelven)!
 
Prospektusunk letöltése
 

Aktuális, Indonéziát érintő magyar idegenvezetős, csoportos utunk:

INDONÉZIA FOTÓTÚRA: BALI-JÁVA-CELEBESZ (2018. június 6. - június 18.)

INDONÉZIA: CELEBESZ-JÁVA-BALI + KUALA LUMPUR KÖRUTAZÁS (2018. október 13. - október 29.)


»PROGRAMOK BALI SZIGETÉN
»JÁVAI PROGRAMOK
»CELEBESZI PROGRAMOK
»KOMODOI PROGRAMOK
»FLORESZ-I KIRÁNDULÁSOK
»PÁPUA (IRIAN JAYA) PROGRAMOK


PROGRAMOK BALI SZIGETÉN

ÉBREDÉS AZ ÉDENBEN: CSOMAGPROGRAMOK BALI SZIGETÉN (7 ÉS 12 ÉJSZAKÁS CSOMAGOK)

Az alább leírt kirándulások a Bali szigetén kínált szállodák 7, illetve 12 éjszakás csomagjainak részét képezik. A 7 éjszakás csomaghoz három (két egész napos és egy félnapos), a 12 éjszakás csomaghoz öt, vagyis három egész napos és két félnapos kirándulás tartozik (A, B, C, D, E). További részletek a Szállodák és Árak oldalon. 

A. Kintamani szépségei (8 órás program)
A kirándulás a jó és a gonosz harcát megjelenítő Barong-Rangda, vagy krisztánc megtekintésével indul Batubulanban, melyben az oroszlán alakot öltő Barong veszi fel a küzdelmet a vérszomjas boszorkánykirálynővel, Rangdával, hogy ezáltal állítsa vissza a világegyetem egyensúlyát. Az előadás után ismerkedés Cseluk ezüstműveseinek és Mas falu híres fafaragó mestereinek munkáival, majd ebéd Kintamaniban (befizethető: 2.500 Ft/fő), a Batur vulkán közelében, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a mélyben elterülő krátertóra és a környező vulkánokra. Az út során a Tampaksiring-i szent forráshoz is ellátogatunk. 

B. Észak-Bali varázsa (9 órás program)
Ezt a kirándulást a nap során megtekintett hegyi tavak, tengerpartok és templomok teszik népszerűvé, valamint a sziget jellegzetes gyümölcseivel és fűszereivel (szegfűszeg, bors, kakaó, kávé, vanília, fahéj, durian, jackfruit...) való ismerkedés. Utóbbi során Pupuan gyönyörű, teraszos rizsföldjeiről is képet kapunk!. A kirándulás fénypontja Bali egyik legtöbbet fényképezett temploma, a 2000 méter magasan fekvő Bratan krátertó partján álló hindu-buddhista Ulun Danau Bratan templom, valamint a közelben található fűszer- és virágpiac. Ebéd (befizethető: 2.500 Ft/fő) Bali híres északi partszakaszán, Lovinán, ahol, ha szerencsénk van, talán néhány delfint is felfedezhetünk a habokban. A Bratan-tó 360 fokban.

C. Kelet-Bali misztikuma (8 órás program)
A kelet felé induló kirándulás során ismét alkalmunk lesz betekinteni a sziget művészeinek világhírű alkotásaiba, s egy hagyományos balinéz faluban is látogatást teszünk, ahol a klasszikus balinéz építkezésről és a szigetlakók hétköznapjairól kaphatunk képet. A sziget legszentebb hegye, az Agung-vulkán felé menet, az egykori balinéz nagykirály, a dewa agung klungkungi székhelyén is megállunk, majd Bali anyatemploma, Besakih (vagy a Kehen templom) felfedezése közben ismerkedhetünk meg behatóbban a sziget hagyományos templomainak felépítésével. Az ebéd elfogyasztására (befizethető: 2.500 Ft/fő) Bukit Jambul csodálatos panorámával rendelkező éttermében, Délkelet-Bali egyik leggyönyörűbb pontján állunk meg. A Besakih 360 fokban.

D. Tanah Lot-i naplemente (5 órás program)
Az egykori – 1740-ben alapított – Mengwi királyság főtemplomának megtekintése. Útközben az Alas Kedaton-i majomerdőben is megállunk, majd a naplemente szépségeiben gyönyörködhetünk a részben partközeli sziklákra épült Tanah Lot templománál. Mint oly sok más híres templom, a Pura Tanah Lot születése is Danghyang Nirartha, a Jáváról érkezett bráhmin főpap nevéhez kapcsolódik, akit annyira megfogott a hely szépsége, hogy megkérte híveit, építsenek ode egy templomot a hindu istenek örömére. A hely jó választás volt, hiszen kevés olyan gyönyörű látvány van, mint a hajnal kékjében, vagy a naplemente narancsában tündöklő Tanah Lot – a tenger temploma. A Tanah Lot 360 fokban.

E. Bevásárlótúra (5 órás program)
Látogatás egy textil-, majd egy festménygalériában, végül a balinéz kultúra központjában, az ubudi kézművespiacon. A program végén a híres, általában 50-60 táncost felvonultató kecsak táncelőadást is megcsodálhatjuk, melyben az elrabolt kedvesét, Szítát felkutatni induló Ráma királyfi kalandjait követhetjük végig a démonok szigetéig, Lankáig. A névadó "csaka-csaka-csak" kiáltásokat hallató, félmeztelen táncosok keretet képeznek a középen táncoló főszereplők körül, s az előadás során a hősköltemény különböző mellékszereplőinek adnak életet.

Program ára
 

Vissza a tetejére

UBUD, KULTÚRA ÉS PIHENÉS BALIN (13 NAP/10 ÉJ)

1. nap Budapest/Bécs - Bali Repülés átszállással.
2. nap Bali - Ubud Érkezés után transzfer a balinéz kultúra "bölcsőjébe" Ubudba, a választott szállodába. Szállás (3 éj)
3-4. nap Ubud Pihenés, regenerálódás. Fakultatív programlehetőségek.
5. nap Ubud - Nusa Dua/Tanjung Benoa Transzfer Bali déli résznek csodálatos tengerpartjára Tanjung Benoára vagy Nusa Duára. Szállás (7 éj)
6. nap Nusa Dua/Tanjung Benoa Üdülés Bali szigetén reggelis ellátással.
7. nap Nusa Dua/Tanjung Benoa - Észak-Bali Egész napos kirándulás csodálatos látnivalókkal (Pupuan gyönyörű, teraszos riszföldjei, Ulun Danau Bratan hindu-buddhista temploma, fűszer- és virágpiac, Lovina)
8. nap Nusa Dua/Tanjung Benoa Üdülés Bali szigetén reggelis ellátással.
9. nap Nusa Dua/Tanjung Benoa - Kelet-Bali Egész napos kirándulás. Agung-vulkán, Bali anyatemploma, Besakih vagy a Kehen templom.
10. nap Nusa Dua/Tanjung Benoa - Tanah Lot Félnapos kirándulás, ahol a naplemente szépségeiben gyönyörködhetnek a részben partközeli sziklákra épült Tanah Lot templománál.
11. nap Nusa Dua/Tanjung Benoa Üdülés Bali szigetén reggelis ellátással.
12. nap Bali Transzfer a repülőtérre, hazarepülés átszállással.
13. nap Bali - Bécs/Budapest Érkezés Bécsbe/Budapestre.

Vissza a tetejéreJÁVAI PROGRAMOK

ŐSI KULTÚRÁK NYOMÁBAN (3 NAP/2 ÉJ)

1. nap Jogjakarta Érkezés Jogjakartába, a jávai kultúra központjába, majd transzfer a reptérről a hotelbe. Délután kirándulás északnyugatra, ahol egy pálmaligetekkel körülvett domb tetején fekszik a világ legnagyobb buddhista sztúpája, a VIII-IX. század során emelt Borobudur. A Borobudur 360 fokban.
2. nap Jogjakarta Reggeli, majd városnézés Jogjakartában, Jáva szellemi és spirituális központjában. A nap során látogatás X. Hamengkubowono szultán palotájában, a Kratonban, ahol a hét bizonyos napjain még ma is a hindu hőskölteményekből vett történeteket táncolják el az udvari táncosok, illetve a sziget egyik legjobb múzeumában, a Sono Budoyo Múzeumban (hétfő kivételével). A városnézés Jogja batikmanufaktúráinak életébe és a Kota Gedevárosrész ezüstműveseinek munkáiba is bepillantást enged. Délután kirándulás a terület másik nagy kincséhez, a hindu Prambanan kőcsipkés templomegyütteséhez, melyet a IX. századi hindu mataram királyság fénykorában építettek. A Prambanan 360 fokban.
3. nap Jogjakarta Reggeli után szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre a következő célállomásra induló repülőjárathoz.

Program ára

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁSOK AZ UJUNG KULON NEMZETI PARKBAN (6 NAP/5 ÉJ)

1. nap Dzsakarta – Carita Továbbutazás Dzsakartából Caritaba. Este vacsora. Szállás Caritaban. 
2. nap Carita – Sumur – Peucang-sziget Reggeli után továbbutazás Sumurba, továbbutazás Peucang-szigetre. Nap közben ebéd. Érkezés után transzfer a szállásra. Este vacsora. Szállás a Peucang-szigeten.
3. nap Ujung Kulon Reggeli után egész napos kirándulás a hallatlan gazdag élővilággal rendelkező, UNESCO világörökségi védelmet élvező Ujung Kulon Nemzeti Parkban. A park a kihalás szélén álló jávai orrszarvú utolsó menedéke, de olyan további fajoknak is otthonául szolgál, mint a leopárd, a gibbon, a makákó, a jávai langur, a jávai kancsil, a szunda-krokodil, vagy a bordás-krokodil. Délelőtt kirándulás hajóval Cibomba, a Ciramea partszakaszra, látogatás Tanjung Layarban, Jáva legnyugatabbi pontján, a régi világítótoronynál. Visszatérés a Peucang-szigetre. Ebéd. Délután hajókirándulás a  Cidaun-szigetre, ahol olyan állatfajok élnek, mint a banteng, vagy a páva. Visszatérés Peucang-szigetre. Este vacsora. Szállás a Peucang-szigeten.
4. nap Peucang-sziget – Carita Reggeli után utazás Caritaba hajóval. Érkezés után transzfer a szállodába. Nap közben ebéd. Délután szabad program. Este vacsora. Szállás Caritaban.
5. nap Krakatau Reggeli után egész napos kirándulás hajóval a híres Krakatau vulkánhoz. Nap közben ebéd. Visszatérés Caritaba. Este vacsora. Szállás Caritaban.
6. nap Carita – Dzsakarta Reggeli után visszatérés Dzsakartába.

Program ára

 

Vissza a tetejéreCELEBESZI PROGRAMOK

KALANDOZÁS TORADZSAFÖLDÖN (CELEBESZEN) (4 NAP/3 ÉJ)

1. nap Érkezés Makasszár (Ujung Pandang) repülőterére, majd indulás a toradzsák törzsi területére, Tana Toradzsába. A kb. nyolcórás út alatt, miközben Dél-Celebesz jellegzetes, trópusi panorámájában gyönyörködünk, az egykor tapasztalt hajósok hírében álló bugiszok falvain is áthaladunk. Az út során ebéd. Szállás és vacsora Toradzsaföld gazdasági központjában, Rantepaoban.
2. nap Reggeli a hotelben, majd egész napos kirándulás, melynek állomásai: Lemo és a toradzsai függősírok, Londa sziklaüregekben kialakított barlangsírjai, Siguntu hagyományos szerkezetet mutató, ősi falva, illetve Kete Kesu, ahol a toradzsai szőttesekkel, szövéstechnikával és egyéb kézműves termékekkel ismerkedhetünk meg. Kate Kesu 360 fokban. Ebéd után a toradzsai tradíciókat máig hűen ápoló Palawa és Marante falvak felé folytatódik a kirándulás. Vacsora, szállás Rantepaoban.
3. nap A reggeli után induló kirándulás előbb Nanggalába, majd Suaya királyi temetőjébe visz, ahonnan Sangala faluba folytatjuk utunkat. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás Toradzsaföld közigazgatási központjában, Makaléban. Vissza a hotelbe, szabadprogram. Vacsora a hotelben.
4. nap Reggeli után indulás Makasszárba (Ujung Pandangba), ebéd Pare Paréban. Makasszárban transzfer a reptérre, a következő desztináció felé induló repülőgéphez.

Program ára

Vissza a tetejéreKOMODOI PROGRAMOK

KOMODO, A SÁRKÁNYOK FÖLDJE

1. nap Bali/Kuta – Labuan Bajo – Rinca – Komodo Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd repülés Floreszre, Labuan Bajoba. Transzfer a kikötőbe a Feliana nevű vitorláshoz, majd áthajózás Rinca szigetére. Ebéd után kirándulás Rincán. Este áthajózás Komodóra. Vacsora és szállás a hajón.
2. nap Komodo – Rózsaszín part – Bidadari Reggeli kirándulás a Komodo Nemzeti Parkban, ahol újra lehetőség nyílik találkozni a varánuszokkal. Reggeli után továbbutazás a rózsaszín partra, ahol úszni és sznorkelezni is lehet. Ebéd után áthajózás Bindadari szigetére. Tengerparti grill vacsora a szigeten. Szállás a Felianán.
3. nap Bidadari – Labuan Bajo után még lehetőség van úszni és szorkelezni Bidadarinál, majd transzfer a kikötőbe majd Bajo Eco Lodge szállodába. Délután szabad program. Este vacsora egy helyi étteremben. Szállás a Bajo Eco Lodgeban.
4. nap Labuan Bajo – Denpasar után látogatás egy helyi piacon, majd a Batu Cermin barlangban. Ezt követően transzfer a repülőtérre és visszautazás Denpasarba, Balira. 

Program ára

Vissza a tetejéreFLORESZ-I KIRÁNDULÁSOKPÁPUA (IRIAN JAYA) PROGRAMOK

 

Indonézia, programok, körutazás, városnézés, Bali, Ubud, Jáva, Yogyakarta, Celebesz, Toradzsa, Komodo, Floresz, Lombok, Pápua, privát programok, testre szabott programok, egyéni programok