Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Sri Lanka - PROGRAMOK

Irodánk helyismeretének és válogatott partnereinek köszönhetően
- tetszőleges időpontban
- tetszőleges sűrűséggel
- tetszőleges szállásokon
- tetszőleges ellátással
szervez testreszabott utakat, akár 1 főtől, helyi idegenvezetéssel (angol nyelven)!
 
Prospektusunk letöltése
 

Aktuális, Sri Lankát érintő magyar idegenvezetős, csoportos utunk:

DÉL-INDIA - SRÍ LANKA KÖRUTAZÁS (2017. január 20.-február 6.).

 

 


»KÖRUTAZÁSOK SRI LANKÁN
»KIRÁNDULÁSOK COLOMBO KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK HABARANA KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK KANDY KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK NUWARA ELIYA KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK GALLE KÖRNYÉKÉN
»KIRÁNDULÁSOK YALA KÖRNYÉKÉN


KÖRUTAZÁSOK SRI LANKÁN

KÖRUTAZÁS SRI LANKÁN (11 NAP/10 ÉJ)

1. nap Colombo Érkezés Colombóba (Kelaniya-templom), majd a tengerparti Mount Laviniaba. Vacsora
2. nap Colombo–Anuradhapura Yapahuwa erődítménye s templomai, majd látogatás a buddhizmus kultikus helyszínén, a Mihintale-hegyen. Szállás Anuradhapuraban
3. nap Anuradhapura–Dambulla Látogatás az Aukana Buddha kolosszális szobránál és Anuradhapurában, a szingaléz királyok szent fővárosában (palotaépületek, pagodák, kolostorok, medencék, s az ősi bódhi-fa). Utazás Giritale felé, közben megálló Ritigala egykori kolostornál. Szállás Dambullaban
4. nap Dambulla–Polonnaruwa–Sigiriya Kirándulás Polunnaruwába, a szingaléz királyok második fővárosába. Útközben elefántogolás. Kirándulás Sigiriyaba, a Kassjapa király által az V. században építtetett, lenyűgöző erődítményhez: az „Oroszlánsziklához”
5. nap Dambulla – Kandy Látogatás Dambulla UNESCO világörökségi védettséget élvező buddhista barlangszentélyeihez, Sri Lanka leghatalmasabb barlangtemplomához. Kandy felé látogatás egy fűszerültetvényen, majd városnézés és a Szent Fog temploma. Este kulturális műsor
6. nap Kandy A tradicionális szingaléz építészet gyöngyszemei: Lankathilaka és Embakka templomai, majd séta a Peradeniya botanikus kertben. Délután Gadaladeniya temploma, este hajókázás a Kandy-tavon
7. nap Kandy–Nanu Oya–Nuwara Eliya Vonatozás Nanu Oyaba, transzfer Nuwara Eliyaba. Városnézés, látogatás egy teaüzemben
8. nap Nuwara Eliya–Udawalawe Utazás Udawalaweba: szafari a nemzeti parkban (elefántcsordák)
9. nap Uda Walawe–Kataragama Utazás Kataragamaba. Útközben megálló az elefántok számára létrehozott árvaházban, ahonnan a felcseperedő állatokat fokozatosan visszatelepítik a vadonba. Transzfer a szállodába. Délutáni látogatás Kataragama Kovil templománál
10. nap Kataragama–Yala–Galle–Colombo Utazás a Yala Nemzeti Parkba. Szafari a szigetország második legnagyobb nemzeti parkjában, amely során testközelből figyelhetik meg a parkot benépesítő elefántok, bivalyok, leopárdok és majmok életét, később pedig a sri lankai halászok sajátos halászati technikáit. Látogatás Galle portugálok, majd hollandok által épített erődítményében s egy teknőstelepen
11. nap Colombo Reggeli után transzfer a fővárosi repülőtérre

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK COLOMBO KÖRNYÉKÉN

FÉLNAPOS VÁROSNÉZÉS COLOMBOBAN

A szigetország fővárosában tett félnapos kirándulás során megismerkedhetnek a gyarmati korszak legszebb emlékeivel. Az egykori hivatali épületek, bankok, a régi posta és a Grand Oriental Hotel épületei. Séta az egykori portugál erőd körzetétől délre, a tengerpart mentén végignyúló Galle Face Green sétányán, mely a brit idők lóversenytere volt. Látogatás az ország leggazdagabb gyűjteményével rendelkező nemzeti Múzeumban.

Program ára

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS GALLE VÁROSÁBA

Kirándulás Galle kikötővárosába, mely európai stílusú óvárosával és ódon erődítményével a gyarmati időszak kimagasló jelentőségű emléke. Séta a portugálok által emelt, majd a hollandok által átépített erődítmény falai és az egyedi hangulatú óváros régi házai között. Látogatás a városi múzeumban.

Program ára

Vissza a tetejére

EGÉSZ NAPOS KIRÁNDULÁS PERADENIYA BOTANIKUS KERTJÉBE

Kirándulás a Colombotól mintegy 100 km-re található Peradeniya Botanikus Kertbe, ahol megismerkedhetnek a szigetország hallatlanul változatos növényvilágával. Peradeniya 360 fokban.

Program ára

KIRÁNDULÁS A PINNAWELA ELEFÁNTMENHELYHEZ

Kirándulás az 1975 óta működő Pinnawela elefántmenhelyhez, ahol a látogatóknak kiváló alkalma nyílik testközelbe kerülni az ormányos óriásokkal. A menhely természetvédelmi és oktatói szerepet is betölt, mivel az elefánttenyésztés természetes környezetben, külföldi és belföldi szakértők közreműködésével történik. Pinnawela 360 fokban.

Program ára

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS A TEKNŐSMENHELYRE HAJÓKIRÁNDULÁSSAL A BENTOTA-FOLYÓN

Egész napos kirándulás a veszélyeztetett tengeri teknősök számára létrehozott keltetőállomáson, ahol az összegyűjtött, majd biztonságos helyen a  tengerpart homokjába visszatemetett  lágy tojásból kikelő teknősök védelmet találnak a rájuk leselkedő számtalan veszély elől. Életük legveszélyesebb korszakát szerencsésen átvészelve a hüllők visszanyerik szabadságukat, s elkezdhetik életüket a tenger habjai között. Később hajókirándulás a Bentota-folyón, ahol lehetőség nyílik rá, hogy megismerkedjenek a vidék mangróve-erdeinek gazdag és egyedülálló élővilágával. 

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK HABARANA KÖRNYÉKÉN

KIRÁNDULÁS ANURADHAPURÁBA ÉS A MIHINTALE-HEGYHEZ

Egész napos kirándulás Anuradhapurába, amely egykor másfél évezreden keresztül a szingaléz királyok szent fővárosa, egyben a buddhista világ egyik legfontosabb központja volt. A dicsőséges múltú város egykori fényét hűen tükrözik a palotaépületek, kolostorok és mesterséges medencék maradványai, de ugyancsak itt áll a Sri Maha Bodhi, az ősi bódhi-fa, mely a legenda szerint annak a fának egy hajtásáról fakadt, amely alatt Buddha elérte a megvilágosodást.  Később látogatás az Anuradhapura közelségében magasodó Mihintale-hegyhez, a szingaléz buddhizmus szülőhelyéhez és fontos zarándokhelyéhez. A hagyomány szerint ez volt az a hely, ahol a buddhizmus legfőbb patrónusának, Asóka királynak szerzetessé lett fia, Mahinda Indiából a szigetre érkezvén bevezette Dévanampija Tissza királyt a Tan rejtelmeibe. 

Program ára

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS SIGIRIYABA

Kirándulás Sigiriyaba, az “Oroszlánsziklához” Sri Lanka egyik legizgalmasabb műemlékéhez. A romjaiban is lenyűgöző pompájú erődítmény és palotarendszer egy sziklaszirtről tekint le az alatta elterülő buja tájra. Sigiriya csodái közé tartoznak a mesteri freskók, a tükörfal, a gránitsziklán kialakított függőkertek és teraszok, valamint a hegy ormáról kínálkozó felejthetetlen panoráma.

Program ára

KIRÁNDULÁS DAMBULLABA

Sri Lanka szívében fekszik Dambulla városa, mely arról nevezetes, hogy itt található a sziget legnagyobb, legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együttese, Dambulla Arany Temploma. A világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet igazi gyöngyszemei. 

Program ára

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS POLONNARUWABA

Kirándulás a szingaléz királyok második fővárosába, amelynek legizgalmasabb látnivalói közé tartozik a Parakrama Samudraja (“Parakrama tengere”) víztározó, a királyi palota impozáns maradványai; a lótuszokkal ékesített, mívesen faragott királyi fürdő; a Gal Vihara gránitba faragott buddhái; a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba. Polonnaruwa ma Sri Lanka egyik legfontosabb régészeti területe, s egyben az ország egyik UNESCO világörökségi védettséget élvező helyszíne.

Program ára

KIRÁNDULÁS A MINNERIYA NEMZETI PARKBA

Dzsipes safari a Minneriya Nemzeti Parkban, melynek középpontjában található a Mahaszéna király által a 3. században építtetett Minneriya víztározó. A száraz évszakban a víztározó környéke egyedülálló helyszín a fürdőző elefántcsordák, valamint a park gazdag vízi madárvilágának megtekintéséhez. 

Program ára

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS AUKANA ÉS SASSERUWA BUDDHÁIHOZ

Fél napos kirándulás Aukana és Sasseruwa kolosszális, sziklafalba faragott, álló Buddha alakjaihoz, melyek a szingaléz szobrászat lélegzetelállító remekművei.

Program ára

KIRÁNDULÁS A RITIGALA KOLOSTORHOZ

Kirándulás a Ritigala hegyén található ősi buddhista kolostor romjainál. 

Program ára

KIRÁNDULÁS TRINCOMALEE VÁROSÁBA

Kirándulás a sziget keleti partján fekvő Trincomalee kikötővárosába. Látogatás a Koneswaram hindu templomában és a melegvizű forrásoknál.

Program ára

 

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS A WILPATTU NEMZETI PARKBA

Kirándulás a Wilpattu Nemzeti Parkba, amely Anuradhapura ősi városától nyugatra fekszik, s nevét („a Tavak földje”) az itt található számos természetes tóról (willu) kapta. A Wilpattu Sri Lanka legnagyobb, s egyik legrégebbi nemzeti parkja, melyre leginkább a sűrű, erdős területek és tavak jellemzőek, ám nyílt, füves tisztások, valamint tengerparti sávok is előfordulnak itt. A nemzeti park lakói között harmincegy féle emlőst tartanak számon, közülük a leggyakoribbak az elefántok, vízi bivalyok, ajakos medvék, leopárdok, pettyes szarvasok és mongúzok. 

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK KANDY KÖRNYÉKÉN

KIRÁNDULÁS KANDYBEN ÉS A PERADENIYA BOTANIKUS KERTBEN

Egész napos kirándulás kirándulás Kandy festői szépségű városában, látogatás az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog templomában, ahol Buddha fog-ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Később kirándulás Peradeniya botaikus kertjéhez.

Program ára

KIRÁNDULÁS NUWARA ELIYABA

Egész napos kirándulás Nuwara Eliya városába, mely a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja. A városka számos koloniális emlékkel szolgál, s az angolok által hátrahagyott, 19. századi, vöröstéglás lakóházak, kastélyok, a régi postahivatal, kormányzati épületek, valamint klubhelyiségek, szállodák miatt méltán szokták “Kis Anglia” névvel illetni. Látogatás egy teaüzemben.

Program ára

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS A KANDY KÖRNYÉKI TEMPLOMOKNÁL

Kirándulás a Kandy városának közelében fellelhető templomoknál, a szingaléz építészet remekműveinél. Érintett látnivalók: a félig egy sziklafalba épült Degaldoruwa Raja Maha Vihara temploma; a sri lankai buddhizmus egyik legfontosabb központja, az Aluvihara kolostor; a Nalanda gedige egyedi szentélye; a míves fafaragásairól nevezetes Embakke devale; valamint Gadaladeniya és Lankatilaka templomai. Gadaladeniya 360 fokban.

Program ára

KIRÁNDULÁS AZ ÁDÁM-CSÚCSRA

Kirándulás a több, mint kétezer méteres, kúp alakú Ádám-csúcshoz, melyet négy világvallás egyaránt szent zarándokhelyeként jegyez. A hegy csúcsán található az a lábnyomra emlékeztető sziklaképződmény, amelyet a buddhista hagyomány Sri Pada (“Szent lábnyom”) néven tisztel, s amelyről azt tartja, hogy Buddha hagyta maga után, mikor harmadik alkalommal látogatott a szigetre. Az időjárási viszonyok miatt a túra decembertől májusig megvalósítható.

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK NUWARA ELIYA KÖRNYÉKÉN

KIRÁNDULÁS NUWARA ELIYABAN

Egész napos kirándulás Nuwara Eliya városában, mely a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja. A városka számos koloniális emlékkel szolgál, s az angolok által hátrahagyott, 19. századi, vöröstéglás lakóházak, kastélyok, a régi postahivatal, kormányzati épületek, valamint klubhelyiségek, szállodák miatt méltán szokták “Kis Anglia” névvel illetni. Látogatás egy teaüzemben.

Program ára

KIRÁNDULÁS A HORTONS PLAINS NEMZETI PARKBA

Kirándulás a 30 kilométerre található Horton Plains Nemzeti Parkban. A park területének jelentős része füves vidék, amelyet sűrű, örökzöld, szubtrópusi erdők tarkítanak, otthont adva olyan ritka állatfajoknak, mint a számbárszarvas, az indiai muntyákszarvas, az indiai kancsil, a ceyloni parókás makákó, vagy a leopárd.

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK GALLE KÖRNYÉKÉN

FÉLNAPOS VÁROSNÉZÉS GALLEBAN

Városnézés Galle kikötővárosában, mely európai stílusú óvárosával és ódon erődítményével a gyarmati időszak kimagasló jelentőségű emléke, egyben Sri Lanka egyik UNESCO világörökségi védettséget élvező kulturális helyszíne. Séta a portugálok által emelt, majd a hollandok által átépített erődítmény falai és az egyedi hangulatú óváros régi házai között. Az erődítmény falain belül olyan fontos látnivalók találhatóak, mint a holland református templom, amely mellett régi holland temető is elterül.Látogatás a városi múzeumban.

Program ára

Vissza a tetejéreKIRÁNDULÁSOK YALA KÖRNYÉKÉN

KIRÁNDULÁS A YALA NEMZETI PARKBA

Kirándulás a Sri Lanka egyik legismertebb és legnagyobb nemzeti parkjában. Yala változatos ökoszisztémáiról, valamint kiemelkedően gazdag és sokszínű élővilágáról híres. Tüskés bozótosok, száraz és nedves erdőségek, lápos vidékek, gazdag vízi élőhelyek, homokos tengerpartok, lagúnák és part menti mangróve-erdők egyaránt előfordulnak. A Yala Nemzeti Park ad otthont a világ egyik legnagyobb leopárd-populációjának. 

Program ára

KIRÁNDULÁS AZ UDAWALAWE NEMZETI PARKBA

Kirándulás a mesterségesen létrehozott Udawalawe víztározó körül elterülő nemzeti parkban, amelyre szórványosan erdős, és túlnyomó részben sűrű, magas fűvel benőtt, valamint lápos területek jellemzőek. A nemzeti park az egyik legkiválóbb hely a Sri Lankán élő elefántok megfigyelésére, hiszen területén komoly populáció él, s az ormányos óriások előszeretettel mutatkoznak a víztározó hűsítő vizének közelében. 

Program ára

Vissza a tetejére

KIRÁNDULÁS A BUNDALA NEMZETI PARKBA

Kirándulás a Bundala Nemzeti Parkba, amely az ország egyik legfontosabb vizes élőhelye, csaknem kétszáz madárfaj otthona. Az állandó lakók mellett olyan költözőmadarak is itt töltik a téli hónapokat, mint a rózsás flamingó. Az emlősök világát többek között a pettyes szarvas, valamint a bizarr megjelenéső tobzoska képviseli. 

Program ára

KIRÁNDULÁS KATARAGAMABA

Kirándulás Kataragama városába, az ország egyik legfontosabb zarándokhelyére, melyet a buddhisták, hinduk és mohamedánok egyaránt szent helyükként tisztelnek. A város sokszínűségének ékes bizonyítéka , hogy benne mecset, valamint hindu és buddhista templomok is találhatóak, ez utóbbiak közül leghíresebb a Kiri Vehara. A Kataramaba érkező zarándokok legfőbb célpontja a Kataragama Devala szentélyegyüttese.

Program ára

Vissza a tetejére

 

Sri Lanka, programok, körutazás, kirándulás, Colombo, Anuradhapura, Mihintale, Polonnaruwa, Wilpattu, Sigiriya, Dambulla, Kandy, Minneriya, Nuwara Eliya, Ádám-csúcs, Sinharaja, Galle, Udawalawe, Yala, privát programok, testre szabott programok, egyéni programok