Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Thaiföld - TENGERPARTOK

Thaiföld déli, délkeleti partszakaszai és partmenti szigetei gyönyörű, kókuszpálmákkal övezett strandokkal, lélegzetelállító víz alatti élővilággal, s nem utolsósorban friss tengeri ételekkel várják az utazót. Tengerparti időzésünk legszebb emlékeit a Sziámi-öböl mentén fekvő, élettel teli Koh Samui és az érintetlenebb Koh Chang jelenthetik, az Andaman-tenger felőli oldalon pedig Phuket és Koh Phi Phi mesés szigetei, valamint a Phangnga-öböl karsztkúpjai gyönyörködtethetnek el bennünket. 

 
A Sziámi (Thai)-öböl időjárása és vize nyugodtabb. Az eső májusban és novemberben okozhat valódi kellemetlenséget. 
 
KOH SAMUI
A Sziámi-öböl második legnagyobb szigetét pár éve még csak a hátizsákos világjárók ismerték, napjainkban azonban már a turisták közkedvelt célpontja. A tengerből kiemelkedő, pálmafákkal és hegyekkel borított földdarab igazi egzotikum a trópusok legszebb üdülőhelyeit kereső utazó számára. A középkategóriájú bungalóktól a luxusszállodáig mindenki megtalálja a kedvére való szálláshelyet.
A pihenés és napfürdőzés mellett sportolási, vásárlási és szórakozási lehetőségek széles tárháza várja az ide látogatót.
 
KOH PHA NGAN
Samuitól északra jobbára erdőborította, nyugodt a sziget. A paradicsomi öblökben pazar szállásokat találunk, míg a déli partszakaszon a hangos mulatós esték gyakoriak, kivált telihold idején.
 
 
 
 
KOH CHANG 
A Sziámi-öbölben, Kambodzsától nem messze található Koh Chang, bár neve sokak számára még ismeretlenül cseng. A több mint 52 szigetből álló tengeri nemzeti park legnagyobb, az ország második legnagyobb szigete. Területének 85%-a a mai napig védett. A sziget közepén húzódik Délkelet-Ázsia legnagyobb, csodálatos vízeséseket rejtő, egybefüggő monszunerdeje, nyugati és déli partszakaszain pedig szebbnél szebb homokos tengeröblök váltják egymást. A legkiépültebb ezek közül az észak-nyugati parton a „White Sand Beach”, de a név ne tévesszen meg bennünket, mert fehér homokkal inkább a sziget délebbre esőbb öbleiben – Bang Tao, Klong Paro, Kai Bae - találkozhatunk!
 
PATTAYA
Thaiföld egyik legismertebb, sajnos egyre züllöttebb partja, mely népszerűségét elsősorban Bangkoktól való közelségének köszönheti. Pattaya Beach északi része csendesebb, nyugodtabb, Jomtien Beach-et viszont alapvetően azoknak ajánljuk, akik szeretik a nyüzsgést és olcsó trópusi üdülésre vágynak.
 
 
Az Andaman-oldal időjárása egyenletesebb: monszunkitettsége kellemetlenül csapadékos nyarat jelenthet (május-október).
 
KOH PHUKET
Az Andaman-tenger „gyöngyszeme” turisták ezreit csalogatja minden évben.
E trópusi paradicsomban minden megtalálható, ami egy feledhetetlen nyaraláshoz szükséges: homokos-pálmafás tengerpartok, jobbnál jobb szállodák, éttermek és szórakozóhelyek, sportolási-, és vásárlási lehetőségek.
 
KRABI
A környező mészkőkúpokkal díszitett "tipikus Andaman" hangulatot adja. Nehéz igazán jó partokra bukkanni, a látvány azonban festői.
 
 

 

Thaiföld, tengerpart, tengerpartok, strand, pihenés, Koh Samui, Koh Chang, Phuket, Koh Phan Ngan, Koh Phangan, Krabi, Pattaya