Angkor Tours
Vissza a Főoldalra

1012 Budapest,
Attila út 121.
T./f: (1) 214-4847
Nyitva: H-P 10:00-18:00

angkor@angkortours.hu


MKEH eng. szám: U-000651
Feliratkozás
Hírlevélre
 

Vietnam - TENGERPARTOK

DÉL-VIETNAM TENGERPARTJAI

PHU QUOC SZIGETE
A Mekong-deltától keletre találjuk a Sziámi-öböl legnagyobb szigetét, Phu Quoc-ot. A változatos domborzatú sziget jelentős részét érintetlen, sűrű trópusi dzsungel borítja, a vad erdőségek között pedig tündéri tengeröblöket talál a természetszerető látogató. A zavartalan, fehérhomokos strandokra és kristálytiszta tengervízre vágyakozó utazók ideális kikapcsolódásra lelnek a trópusi szigeten, de Phu Quoc szigetén a vízi sportok szerelmesi is megtalálják számításuk. 
Természetesen Phu Quoc infrastruktúrájában és éjszakai életében meg sem közelíti a zsúfolt thai tengerpartokat.

 

PHAN THIET

Nha Trang-tól délre terül el Phan Thiet tengerpartja. Phan Thiet kedves halászvároskája a közeli Mui Ne-félsziget kókuszpálmás, homokos partszakaszának köszönheti, hogy a trópusi pihenésre vágyók felfedezték. Az utóbbi néhány évben gomba módra szaporodtak a pálmafák között megbújó, bungaló stílusú szállodák.

Phan Thiet egyedülálló attrakciója a félsziget végén található homokdűnék együttese, ahol a meglepett utazó egyik pillanatról a másikra a szubtrópusi Vietnamból Afrika Szaharáját idéző, aprószemcsés homokbuckák között találja magát. Pihenésünk alatt egynapos kirándulással érhető el Phan Rang városa, ahol egy jó állapotban fennmaradt csam műemléket, Po Klong Garai templomát kereshetjük fel.

 

NHA TRANG

A legnépszerűbb, finom homokkal borított partok Nha Trang közelében terülnek el. A minden igényt kielégítő szállodák zöld pálmafák között, közvetlenül a tengerpart szomszédságában fekszenek, de a városban is találunk látnivalót, pl. a hófehér Buddha-szobráról híres Long Son-pagodát. A külföldi vendégek kedvencének számító Nha Trang-ot az aktívabb tengerparti pihenés híveinek ajánljuk, hiszen a kellemesen langyos tengerben nemcsak jókat úszhatunk, de a hajókirándulások során a közeli korallzátonyok tengeri élővilágával is megismerkedhetünk - a bátrabbak professzionális vezetőkkel merülhetnek alá különböző búvárprogramok keretében. 

A mozgalmas parttól alig néhány kilométerre emelkedik ki az óceánból több idilli sziget is, melyek új szállodái, álomba illő, trópusi környezetben kínálnak nyugalmas pihenést. A szigeteken vagy közelükben is változatos vízi sportokat (szörfözés, palack nélküli és palackos búvárkodás stb) űzhetünk. Nha Trang-ban érdemes még felkeresni a középkori Csampa királyság híres templomát, Po Nagar-t

 

KÖZÉP-VIETNAM TENGERPARTJAI

DANANG

Danang mellett találjuk Non Nouc gyönyörű tengerpartját. Több kilométer hosszan, kellemes homokos strandokon kényelmes és exkluzív igényeket is kielégítő hotelokban pihenhetünk.

 

HOI AN
A városka központjától mindössze öt kilométerre találjuk a méltán népszerű Cua Dai tengerpartot. A település homokos fövenyei, meleg vize és ételspecialitásai maradandó élményekkel ajándékozhatja meg az utazót. Vietnam-szerte kedvelt ételkülönlegesség az itt készített Cao Lau, mely ízletes elegye a puha sertéshúsnak, babnak és vietnami fűszereknek.

 

Vietnam, tengerpart, tengerpartok, pihenés, strandok, Phu Quoc, Phan Thiet, Nha Trang, Hoi An, Danang